CoinGecko: Bitcoin-beurzen kunnen betalen voor webverkeer

Bitcoin-uitwisselingen, zoals OKEx, zien meer webverkeer komen van sites die mensen betalen om websites te bezoeken. Maar wie betaalt ervoor?

In het kort

  • Bijna 50% van het webverkeer van OKEx komt van Bitcoin-kranen en advertentiesites, zo blijkt uit een rapport.
  • Dergelijke platforms stimuleren gebruikers om verschillende acties te ondernemen, zoals het bezoeken van specifieke websites.
  • Een van de websites noemt OKEx als hun partner.

Een rapport van data-analisten CoinGecko beweert dat crypto-uitwisselingen de hoeveelheid online verkeer dat hun websites bezoekt, kunnen doen toenemen.

In het bijzonder merkte het rapport op dat crypto exchange OKEx lagere handelsvolumes zag in het tweede kwartaal van 2020, maar dat het webverkeer met 239% toenam. Dit is vreemd omdat het webverkeer vaak overeenkomt met handelsactiviteiten (meer mensen die de site gebruiken betekent meer mensen die regelmatig handelen).

Bij het controleren van SimilarWeb, dat laat zien waar het webverkeer vandaan komt, merkte CoinGecko op dat ongeveer 50% van het webverkeer van OKEx afkomstig was van betaalde verwijzingswebsites.

De grootste was Adbtc, een site die mensen in Bitcoin Code betaalt om op websites te klikken. De site beweert 78.000 actieve gebruikers te hebben en heeft op de laatste dag 866.000 impressies gemaakt voor de websites die er te vinden zijn. Anderen waren Coinpayu, dat OKEx als een van zijn projecten noemt, Cointiply en Adeth. Alle drie bieden ze een of andere vorm van crypto voor het klikken op advertenties, het gebruik van doorverwijzingslinks of het voltooien van taken zoals het bekijken van een website.

Op de vraag om commentaar antwoordde OKEx CEO Jay Hao dat elk bedrijf in de crypto ruimte gericht moet zijn op groei. „We blijven onze blootstelling versnellen door ons meer te richten op organische groei, strategische partnerschappen en het lanceren van de meest innovatieve en diverse reeks producten op de markt,“ zei hij.

Hao voegde eraan toe dat het webverkeer een onbetrouwbare indicator is voor het rangschikken van beurzen en dat het beursvolume meer afhangt van de marktvolatiliteit.

CoinGecko merkte ook wat betaald verkeer op dat richting Binance gaat, maar het was een zeer laag percentage van het totale verkeer. Wanneer bereikt voor commentaar, zei Binance het een test van een week lang van betaald verkeer had uitgevoerd. Maar na het zien van een lage conversie naar nieuwe traders, is het niet van plan om nog meer tests uit te voeren.

Waarom is webverkeer zo belangrijk?

Op 14 Mei, vernieuwde de grootste gegevensmetriek van crypto de plaats CoinMarketCap zijn metriek, die „de Factor van het Webverkeer“ zet als standaard het rangschikken. Dit legt een veel grotere nadruk op de hoeveelheid verkeer die een beurs ziet, in plaats van op de handelsvolumes.

Toen de handelsvolumes de standaard metriek waren, gebruikten veel beurzen hoge niveaus van wash trading om hun rankings te verhogen, in de hoop op die manier meer exposure te krijgen. Maar nu CoinMarketCap het webverkeer meet, en andere sites zoals CoinGecko al webverkeer als factor in hun metriek opnemen, is er een grotere stimulans voor beurzen om meer mensen hun sites te laten bezoeken.

Bobby Ong, mede-oprichter en COO van CoinGecko, vertelde Decrypt, ,,het is mogelijk dat de uitwisselingen voor verkeer betalen om rangschikkingen op te voeren aangezien de cryptogegevensaggregators nu rekening houden met Webverkeer. Het is ook mogelijk om te beargumenteren dat deze advertentienetwerken filialen hadden voor deze uitwisselingen zonder enige actieve betrokkenheid van de uitwisselingen„.

„Het is ook mogelijk dat men kan beargumenteren dat Similarweb-statistieken niet helemaal accuraat zijn vanwege bemonsteringsproblemen.“

Maar het klinkt zeker als web traffic juicing is de nieuwe wash trading.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.